Experiment Arnhem

De gemeente Arnhem heeft besloten om (samen met een aantal andere organisaties) de schulden van ongeveer vijftig huishoudens in de wijk Immerloo op te kopen. De geselecteerde huishoudens zijn straks in één keer van hun schulden af. Het gaat om een experiment: onderzoekers gaan bestuderen wat de langetermijngevolgen zijn van deze nieuwe aanpak voor de betrokken huishoudens en voor de samenleving als geheel. Interessant!

In Nederland zijn er in totaal ongeveer 725.000 huishoudens met problematische schulden. Maakt u zich zorgen over uw geldzaken? Hulp is nooit ver weg. Neem contact op met uw gemeente of vraag de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje of ze u kunnen ondersteunen. U mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, wij wijzen u graag in de goede richting.

Klik hier om een artikel van de NOS over de plannen van de gemeente Arnhem terug te lezen. Gisteravond werd er in het programma Op1 (NPO 1) ook aandacht besteed aan dit onderwerp: klik hier om de uitzending van gisteravond gratis terug te kijken.